Начало Новини Най-екологичната луксозна кола в Англия e Jaguar XJ 2,7d

Jaguar

Friday
Nov 22nd

Най-екологичната луксозна кола в Англия e Jaguar XJ 2,7d

Jaguar XJ 2,7 дизел бе обявен от наръчника на Асоциацията за екологичен транспорт за 2007 г. (Environmental Transport Association`s 2007 Car Buyers Guide) за най-екологичната луксозна кола, движеща се по британските пътища. Наградата, представена от телевизионния водещ Janet Ellis на RIBS в Лондон е признание за стремежа на Jaguar да осигури по-ниски нива на СО2 и разход на гориво за клиентите си с подобряването на водещите в областта на индустрията дизелови двигатели и използването на съвременните олекотени алуминиеви конструкции.
Ръководството на ETA съдържа данни за 2500 нови автомобила и предоставя система за оценяване, базирана на основните качества на автомобилите, като дава възможност за общ поглед върху представянето им по следните категории: мощност, емисии на въглероден диоксид, разход на гориво, шум и безопасност. Моделът XJ разби силната конкуренция на Mercedes-Benz S320 и BMW 7 Series, за да претендира за тази награда, следван плътно по петите от своя решителен колега - модела X-Type, който спечели категорията през 2006 г.
Управлявящият директор на Jaguar за Великобритания Geoff Cousins каза: “Ние напълно признаваме нашата отговорност към околната среда и поемаме задължението да участваме в процеса на разработването на технологични решения за автомобилите, горивото и инфраструктурата и да обърнем внимание на промяната в климата - тази награда показва, че се движим в правилната посока.”
Това е последната от дългия списък с награди за флагмана на марката, който миналата година демонстрира своята икономичност, като измина 1641 км само с един резервоар гориво - средният разход на гориво удари 7,25л/100км, което означава отделяне на 139 г СО2 /км.
Изцяло алуминиевият XJ е с нов фейслифт за 2008 г., гордее се с нов, отличителен дизайн и се характеризира с широк набор от съвременни технологии, включително и звуконепроницаемата “Vibramount”, активна рама на двигателя. Доставена от компанията AVON, тази технология бе номинирана с наградата за иновации на the Automotive News PACE Awards в Ню Йорк. “Vibramount” помогна на дизеловия модел XJ да си спечели славата на автомобил от световна класа по отношение на плавността и обезшумеността си, поемайки вибрациите на двигателя, за да елиминира трептенията и шума. Резултатът е по-голяма изтънченост, по-добро управление и удоволствие от шофирането.
Във Великобритания Jaguar XJ има повече от 20% пазарен дял в сегмента на големите луксозни автомобили, а от представянето си през 2002 г. е надминал по продажби всичките си главни конкуренти. Продажбите за 2006 г. се покачиха с 25% в сравнение с предишната година, а това показва, че XJ е автомобил, който продължава да надхвърля очакванията и да привлича клиенти, обичащи да се наслаждават на шофирането. Наскоро моделът беше обявен за луксозна кола на годината в Businesscar Awards.

 

Последно във форума

  • Няма мнения

Реклама от Google