Начало Новини "Ягуар" представи новият XJ

Jaguar

Thursday
Nov 21st

"Ягуар" представи новият XJ

На пищна церемония в Лондон, "Ягуар" представи

дългоочакваната нова генерация на модела си XJ, чието последно поколение е на пазара от шест години.

Придържайки се към актуалната тенденция при лимузините, колата ще се предлага в нормална и удължена версия(+12.5 сантиметра), като дължината е съответно 5.12 и 5.25 метра. И в двата варианта багажникът е с обем 520 литра.

Дизайнерите са поработили сериозно по аеродинамиката на колата, като коефициентът на въздушно съпротивление е 0,29. С цел намаляване на теглото, в изработването на купето и шасито са използвани щедро алуминий и магнезий.

Новият "Ягуар" XJ ще се предлага с три бензинови мотора и един дизелов, който се комбинират с шест-степенна автоматична скоростна кутия с пера на волана за ръчна смяна на предавките. Бензиновите двигатели са с работен обем пет литра, като атмосферният генерира мощност от 385 к.с., а двата с турбопълнене – 470 и 510 коня. Най-мощният агрегат може да ускори тежащата 1650 кг. лимузина до 100 км/ч за 4.9 секунди.

Дизелът е V-образен шест-цилиндров с мощност 275 к.с. и максимален въртящ момент от 600 Нм. С него ускорението от място до 100 км/ч отнема 6.4 секунди

Интериорът на лимузината е изцяло преработен, като най-интересната новост е 8 инчовият централен дисплей, който позволява водача и пътника да гледат различни изображения. Аудиосистемата е с мощност 1200 вата, разработка на Bowers and Wilkins и има двадесет говорителя.

Новият "Ягуар" XJ ще се предлага в три нива на оборудване Luxury, Premium Luxury, Portfolio и Supersport (само за версията с най-мощния бензинов мотор).

 

Последно във форума

  • Няма мнения

Реклама от Google