Начало Новини Индия ще произвежда Ягуар и Ленд Роувър

Jaguar

Friday
Nov 22nd

Индия ще произвежда Ягуар и Ленд Роувър

Тата Мотърс (Tata Motors) - най-големият автомобилен производител в Индия, обяви, че ще произвежда в Индия коли с марките Ягуар (Jaguar) и Ленд Роувър (Land Rover), които купи от Форд (Ford) през миналата година, предава агенция Ройтерс.

Главният изпълнителен директор на компанията Ратан Тата коментира, че това е в синхрон с желанието му да разнообрази марките, предлагани от Тата в Индия.

Първите автомобили с марката Ягуар в Индия ще бъдат луксозните модели XF и XK, като цената им ще бъде в интервала 6,3 - 9 милиона рупии (около 150 хиляди долара). Ленд Ройвър пък ще бъде представен от три модела, сред които Range Rover Sport и Land Rover Discovery 3, на същата цена.

От Ягуар коментират, че пазарът на луксозни автомобили в Индия е почти празна ниша и има много възможности за развитие, което е важен момент от плановете на марката за световна експанзия. Луксозният сегмент от автопазара в Индия е едва процент, сочат анализи.

В момента Тата преговаря с британското правителство за кредитни гаранции, за да подсигурят кредита от 340 милиона паунда, който взеха от Европейската инвестиционна банка и други британски търговски банки, за новото серийно производство. Коментира се и правителствен заем за Ягуар и Ленд Роувър, допълни Ратан Тата.

Тата Мотърс отчете първата си загуба от осем години насам - 520 милиона долара за финансовата година, която приключи в края на март тази година. Подразделението й Ягуар Ленд Ройвър пък регистрира загуба в размер на 504 милиона долара.

 

Последно във форума

  • Няма мнения

Реклама от Google