Начало Новини Автоклуб Ягуар БГ на турне в Европа

Jaguar

Monday
Nov 18th

Автоклуб Ягуар БГ на турне в Европа

Автоклуб Ягуар БГ тръгна на първото от поредицата европейски турнета. Обиколката, която започна в събота и ще продължи до 7 май, включва Унгария, Австрия и Германия.

„За всички нас е много важно да се срещнем с колегите си в други страни, да обменим опит и знания, както и да посетим най-големите забележителности в автомобилната индустрия. Това е само началото на планираните ни пътувания из Европа. Надявам се следващия път повече от членовете на Автоклуб Ягуар БГ да могат да се присъединят към нас”, каза Искрен Миланов, председател на клуба.

Деветдневната обиколка включва градовете Будапеща, Залцбург, Ридеринг, Мюнхен, Щутгарт, Синген, Фридрихсхафен и Ватенс. Освен че членовете на клуба ще имат възможност да се срещнат с членовете на другите клубове на “Ягуар”, те ще посетят и редица автомобилни забележителности в страните, през които ще преминат. Предвидена е визита в музея на “Мерцедес Бенц”, който през 2006 година – специално за Световното първенство по футбол в Германия, отвори врати в нова, модерна сграда, където са събрани 140 олдтаймера, както и във фабриката на “Мерцедес Бенц” – Унтертюркхайм. Музеите на БМВ и „Порше” също са включени в програмата.

Предвидена е среща и с един от най-големите търговци на класически автомобили в Германия с филиал в Хамбург и Москва – F. C. Mirbach, Auto Salon Singen, търговец, предлагащ най-богатата гама от класически и спортни автомобили, както и Gohm, с продажби от около 700 нови автомобила годишно от марките “Масерати”, “Бентли” и “Ягуар” и 18% от продажбите на “Ферари” в Германия.

Ще бъдат разгледани Автосалонът “Грюндвалд”, концернът ZF (“Цан Рад Фабрик Фридриксхафен”) и манифактурата на „Алпина”.

Членовете на клуба, които участват в обиколката, са: Искрен Миланов, председател на Автоклуб Ягуар БГ, строителен предприемач и собственик на фирма „Вълканов и Миланов”, Салех Асил, собственик на Автокъща „Капитолия”, който потегля с новия си и единствен в България червен Jaguar XKR Кабрио, Свилен Кръстанов, собственик на „Метизи" АД и на "Импулс Ко" ООД, който тръгва с червения си XJ 4.2 LANG, Борислав Драгомиров, собственик на „Стикс 94”, и Костадин Владов, собственик на Експо Център, който ще пътува с X-Type 2.0D, зелен металик.

****
Автоклуб Ягуар БГ беше основан официално в началото на 2006 година по време на специално учредително рали на “Ягуар” по маршрута София – Карлово – Габрово – Велико Търново – Рибарица – София.

Основните цели на клуба включват събиране и систематизиране на информацията за всички налични в движение и в реставрация класически “Ягуар” в България, което да улеснява инициативите на организацията; изграждане на база данни с информация за ремонт и обслужване на „Ягуар”, за фирми доставчици в България и Англия на резервни части и консумативи за марката; организиране на специални събития за популяризиране на легендарния автомобил в България и организиране на ралита в България и чужбина, регулярни сбирки в подходяща атмосфера, както и осъществяване на контакти със сродни организации в чужбина.

Освен за собственици на класически автомобили “Ягуар”, "вратите на клуба" са отворени и за всички собственици на автомобили от тази марка, независимо от годината на производство.

 

Последно във форума

  • Няма мнения

Реклама от Google