Начало Новини Уникален „Ягуар” показват на ретро парада в Бургас

Jaguar

Friday
Nov 22nd

Уникален „Ягуар” показват на ретро парада в Бургас

Уникален „Ягуар” от 50-те години на миналия век ще бъде една от атракциите на превърналото се в традиционно изложение на ретро автомобили в Бургас. Колата, която е собственост на председателя на национален клуб „Ягуар” Свилен Кръстанов, държи световен рекорд за скорост за времето си и е единствената с подобна конфигурация в света.

Ретро парадът в Бургас ще събере над 80 стари коли и мотопеди от цялата страна. Атрактивната проява се организира от бургаския автомото клуб „Ретро”, със съдействието на община Бургас и е под надслова “Карай с мисъл” - призив за безопасно и отговорно шофиране. 
Ретровозилата ще бъдат изложени в целия си блясък от 10,00 часа на 11 юли/ събота/ пред Пантеона. Компетентно жури ще оцени достойнствата им в 14,00 часа. Ще бъдат раздадени купи и грамоти в различни категории: за най-малък и най-възрастен участник, най-стар автомобил, най-добър хот-рот, награда на публиката и др., след което всички антики ще потеглят на почетна обиколка из града.

По време на ретро парада ще бъдат показани най-новите придобивки на колекционерите у нас, съобщи председателят на бургаския автомото клуб “Ретро” Димо Джамбазов.

Така например, един от най-запалените колекционери на ретро автомобили в страната, който обра наградите на миналогодишното изложение в Бургас – помориецът Тодор Деляков, ще покаже току-що реставриран ролс ройс. Деляков ще участва и със супер атрактивните си „Джаует” от 1925 г. и „Триумф” от 1949 г., които са едни от най-старите коли в България.

В ретро парада в морския град ще се включи и колекционерът на ретро мотори Георги Ганев от Свети Влас, който подготвя първия музей на древните мотори у нас.

Член на известната фамилия Манджукови, запален фен на италианските марки, също ще участва в изложението. Очаква се сериозно присъствие и на дамите, притежателки на ретро автомобили.

 

Последно във форума

  • Няма мнения

Реклама от Google